Ensin foorumilla oli juttua bordercollieurosten tappeluista ja siinä ehkä liiankin selkeästi tuli esille tietyn kennelin koirat. Mutta ovat ne koirat ennenkin rähisseet. Siihen johonkin omaani vastasi sellainen alle kolme vuotta BC:n omistajana ollut ja oli taas ihan  Hikipediatsoa. Jos kotona on näyttölinjainen malikka, niin se jo kertoo jotain. Sellaista höpöhöpöpuuhaaa.
Siinä alkoi sitten %¤&% minulle ja tasan annan takaisin.

Seuraava aihe oli sitten jo niin rimanalitusta kuin ikinä. Ensinnäkin, jos laittaa epämääräisen jutun liikkeelle, se myös lisää epämääräisyyttä. Linkki silloin, jos ollaan tosissaan asian kanssa. Faktaa pitää löytyä, eikä pelkkää mussuttamista.
Siihen täkyyn tarttui heti pari sellaista, joille itse olen sanonut aika terävästikin. Yksi oli tuomassa aikanaan karhukoirabordecollieta rotuun!
Toinen koki saaneensa puukosta, kun ei oltukaan joukolla sitä mieltä, että hänen narttunsa on vallan hieno jalostusyksilö.
Kolmas valitti, että foormilla pilkataan ja teilataan sairaita tai lopetukseen joutuneita koiria. Onko tämä nyt ihan tervejärkisen juttua?
Neljäs taas tunsi usean, joka ei edes uskalla kirjoittaa.
Seuraava yhtyi valituskuoroon ja sanoi, ettei uskalla enää kirjoittaa, koska joutuu heti lynkatuksi.
Ilmapiiri on saatava puhtaaksi ja sellaiseksi, että nämäkin voivat rauhassa kirjoittaa mielipiteensä tulematta lynkatuiksi.
Kävin nyt enemmän ajan kanssa katsomassa näitten lynkattujen omia kirjoituksia. Mitä siellä oli?
  • näyttelytreeniä
  • näyttelyonnitteluja
  • hakutreenejä Tampereella
  • kuvia, kuvia, kuvia....
  • jokunen tuloksesta onnittelu
  • yksi LT MVA:n mittarina-topic, jossa yksi tämänpäiväisen topicin kirjoittaja sai useammalta muulta kysymyksen-Miksi olet niin ilkeämielinen. Niinpä. Miksi pitää heti alkaa lynkat ja mollata ja dissata toisia? Käsittämätöntä ja tosi inhottavaa.
  • eipä juurikaan muuta
Heistä oli kuitenkin jokainen kokenut joutuneensa foorumin ilkeämielisyyden uhreksi. En löytänyt ainuttakaan kohtaa, jossa heitä olisi mollattu tai lytätty. En ainuttakaan kohtaa, jossa kuollutta koiraa olisi jotenkin paneteltu- päinvastoin.
Yksi giljotiiniyhreista on menettänyt pentunsa ihan pienenä ja kyllä se oli enmmän lämminhenkistä osanottoa, mitä hänelle kirjoitettiin.
Jokaisen näistä loukkantujista olisi syytä lukea ne omat juttunsa ja vakavasti miettiä, mistä nyt syyttää ja miksei omassa tuulitunnelissa valot syty tai sytyteyt valot pysy päällä.
Päätin antaa olla taas vaihteeksi koko foorumin. Katsotaan, miten hienoksi se ilmapiiri muuttuu ja kuinka aktiiviseksi porukka mahtaakaan muuttua. Mielenkiinnolla odotan, mitä tapahtuman pitää. Näillä pääosalla on kuitenkin rodusta vain pienoinen välähdyskokemus. Että mitään kovin suurta ja mullaistavaa KoiraNobelin arvoista tuskin on odotettavissa. Voihan olla, että kohta on joka kylässä oma BC-alaosasto. Minä voisin perustaa Pohjoiskalotin oman suuralueen ja olla itse sen alueen suurkalifi.
Mutta nyt juuri en ehdi, kun on metsästysseuran pikkujoulut lauantaina.

Rotua tuoteaan nyt niin paljon, että pentuja on pakko myydä vaikka kenelle. Tämä tuo väkisinkin mukanaan näitä "mua-ei-kukaan-ota-vakavasti"- vaikka olen näin huippukouluttaja.
Kun kyselin faktojen perään, ei mitään ilmestynyt.. Tuli vain lisää epämääräisyyttä- kun mun kaverikaan ei uskalla tänne kirjoittaa., kun täällä on niin hirveän huono tuo ilmapiiri. Onhan se tietenkin ihan hirveän surullista, kun ei uskalla edes sanoa mitään ja silti joutuu giljotiiniin.  Vähän kuin  se ruoka, joka oli niin pahaa, ettei naapurin labradorinnoutajakaan sitä syönyt ja silti se tuli kamalan kipeaksi.

....jatkuu..