Kirjoittelu tänne nimittäin. Ensin tämä koko Vuodatus tökki ja sitten ajan kanssa on tullut niin paljon muuta ja mielenkiintoista, että nämä ovat saaneet jäädä.
SBCAK:n uroslista oli se viimeisin niitti. Sieltähän ne Suomen parhaat varmaankin löytyvät. Voi jumakekka, mitä idiotismia. Samoilla linjoilla tuo kummajainen WBC!  Sinne on saanut mennä ihan kaikki: arat, onnettomat, LT-hylsytetyt, tuloksettomat, eli ihan kaikki.
Rotufoorumi kumisee tyhjyyttään. Sinne ei saa kirjoittaa mitään kriittistä, ettei curlinglapset pelästy ja ala suorastaan parkua. Sinne ei saa kirjoittaa totuuksia, etteivät "jalot" kasvattajat suutu ja jätä hyvää pisnistä tykkänään. No, ainakin minun itsesäätelyelin näyttää alkaneen toimia siten, että osaan olla poiskin.

Oikeasti enää :
-  ei kiinnosta mikään pentutuotanto > jos joku tehtailee bordercollieita mikä milläkin käsittämättömällä ja  mitättömällä perusteella- niin tehköön- so ihmeellistä!
- ei kiinnosta, jos joku luovuttelee pentunsa liian aikaisin ja rikkoo allekirjoittamiaan Kennelliiton sääntöjä ( BC)
-ei enää kiinnosta "kasvattajien" antamat ohjeet häkittelyistä tai muista epäeettisistä ohjeista > ihan sama (BC ja malinois)
-ei enää kiinnosta , jääkö noita paskapentuja käsiin vai ei > ihan sama> toisaalta hyvä, että jää> pentuja on alkanut palautua> lähtökohdatko?> koiria menee kiertoon jne, jne.
- ei enää kiinnosta, viekö joku pentunsa/koiransa ilotulituksiin > ihan sama
- ei enää kiinnosta kovinkaan monen meno- montaa todellakin seuraan ja pidän hyvinä edelleenkin
-kummallista, että nyt kolmen suurimman tuottajan lähtökohdat suunnillen yhtälaiset =-merkki sopinee hyvin!


Jotain nämä kirjoitteluni kuitenkin ovat saaneet aikaan. On kopioitu käyttämiäni nimityksiä, tapojani bloggailla, joku on ehkä jättänyt jonkun pennun ostamatta, joku on joutunut pienentämään tehotuotantoaan, joku ei ehkä saakaan anomaansa kennelnimeä, joku on pitämässä taukoa "jalostuksessaan"...onhan näitä.
Olen saanut monta vihaista kommenttia> ihan sama, ei hetkauta.

 Mutta aika aikaansa kutakin. Jotenkin koko tämä "jalostusmaailma" on mennyt niin syvälle, että jopa omakin mitta on täynnä. Ihan sama, mitä tuotellaan, kun  millään ei ole mitään väliä.
Oma laumani jatkaa omaa iloista eloaan ja oloaan täällä. Monta muutosta tapahtuu ja monta asiaa muuttuu. Mutta ne muutokset eivät ole tämän kritiikkiblogin juttuja.
Väitän, että nykyään on enemmän valistuneita pennunhankkijoita, kouluttelijoita, oikeita kasvattajia- ei vain penikoimista-, enemmän osaavia ja feikkiä erottavia harrastajia tai ihan vain tavallisia koirailijoita ilman minkäänlaisia koe- tai menestymispaineita.
Olen noita blogeja lukiessani törmännyt niin moneen kummallisuuteen, suorastaan inhottavaan ja vastenmieliseen juttuun. Loiselo etoo myös. Loiselolla tarkoitan juuri sitä, mitä se on. Yhteiskunnan tuilla elämistä, mitään edes yrittämättä, -no jotain, mutta se taas lisää sitä loisaamista.
Jos joskus vaikka kertoisin nykyisen suurtuottajan alkutilanteen - kaikkine moninaisine  viritelmineen se oli hubaisa. Sen tuottajan koira ei osannut vuosikkaana yhtään mitään. Kuka sen koulutti ja missä? Ei ainakaan omistaja itse. Mutta siitä lähti penikoittaminen käyntiin.  Mutta sen kohtalo oli alusta loppuun  kurja - sen koiraraukan siis.
 Mutta nyt on aika laittaa tälle toistaiseksi piste. Ottakoon selvää, ketä kiinnostaa. Joksus sen tänne laittelen ja pudotan sädekehän alemmaksi. Sitä odotellessa kouluttelemaan omia ja muittenkin välillä.

Jos joskus tulee tunne tai pakonomainen tarve kirjotella, niin palaillaan.